• Mata Hari OZAW 22
    Mata Hari
    Oudezijds Achterburgwal 22
  • Quartier Putain OKP 4
    Quartier Putain
    Oudekerksplein 4
  • Okker Art Gallery VS 125
    Okker Art Gallery
    Vijzelstraat 125
  • slide1
    Croque Madame
    Sint Annendwarsstraat 24
  • Paleis van de Weemoed OZVW 15
    Paleis van de Weemoed
    Oudezijds Voorburgwal 15
  • Vivian Hann- Haarlemmerdijk
    Vivian Hann
    Haarlemmerdijk 102
  • A- Train Hotel PH Kade 23
    A- Train Hotel 
    Prins Hendrikkade 23
  • COPA PH Kade 21
    COPA Football
    Prins Hendrikkade 20 B
  • slide33
  • Dekmantel Wagenstraat 5
    Dekmantel
    Wagenstraat 5
  • Sint Annendwarsstraat 3 A
    POP Trading Company
    Sint Annendwarsstraat 3
  • Hong Kong Kitchen-LN 25
    Hong Kong Kitchen
    Lange Niezel 25
  • slide 21
  • slide 11
    Mata Hari
    Oudezijds Achterburgwal 22
  • The Exchange- Damrak 50
    Hotel The Exchange
    Damrak 50
  • STOCK-Damrak 50
    Café STOCK- Hotel The Exchange
    Damrak 50
  • slide2
    Jacketz
    Nieuwendijk 32
  • De Amsterdamse Barbier GK 76
    De Amsterdamse Barbier
    Geldersekade 76 A
  • Concrete-OZAW 78
    Concrete Amsterdam
    Oudezijds Achterburgwal 78a
  • slide 19

bij Gió Cucina Italiana serveren ze authentieke Italiaanse pasta

Bij Gió Cucina Italiana eet je zelfgemaakte pasta en tiramisu volgens familierecept.


Stefan Dwarswaard schreef voor het Parool een leuk artikeltje over onze nieuwste aanwinst het net geopende italiaanse restaurant Gió Cucina Italiana in de Sint Jacobsstraat 8.

 

Op de Nieuwendijk voeren toerisme, sportwinkels en wietlolly’s de boventoon. Maar in de Sint Jacobsstraat, een zijstraatje, is dit is niet het geval. Daar zit Gió Cucina Italiana, een restaurant dat gasten een echte Italiaanse ervaring wil geven. “Er zijn genoeg Italiaanse restaurants in Amsterdam die recepten aanpassen aan de Nederlandse smaak, bijvoorbeeld door carbonara te maken met roomsaus. Wij doen dat niet,” vertelt eigenaar, chef-kok en sommelier Giorgia Ozzano (34).

Het onder straatniveau gelegen restaurant heeft bakstenen muren. In de piepkleine keuken staat een grote houtoven, die wordt gestookt met beukenhout. In deze oven worden bijna alle gerechten bereid. “Ik heb geen temperatuurmeter: ik lees de temperatuur af door te kijken naar de gloed van de oven,” zegt Ozzano.

Op het menu staan drie pasta’s, vier hoofdgerechten en drie desserts, die per dag verschillen. De zelfgemaakte tiramisu (€6,50) is het enige vaste gerecht op de kaart. Ozzano: “De recepten heb ik van mijn moeder gekregen en zij heeft ze weer van mijn oma.” Het liefst bereidt Ozzano de gnocchi al pesto (€19). “Ik kom uit Genua en pesto alla genovese is mijn comfortfood.”

Alle ingrediënten zijn geïmporteerd uit Italië, behalve de mozzarella. Die maakt een Italiaanse kaasboer in Nederland. “Met Nederlandse melk, maar wel op de Italiaanse manier.”


Terug naar overzicht

Ons aanbod per mail ontvangen?
Meld je hieronder aan

Woningaanbod
Bedrijfsruimteaanbod