• slide3
    The Upcycle
    Sint Annendwarsstraat 13
  • Dekmantel Wagenstraat 5
    Dekmantel
    Wagenstraat 5
  • De Amsterdamse Barbier GK 76
    De Amsterdamse Barbier
    Geldersekade 76 A
  • slide2
    Jacketz
    Nieuwendijk 32
  • STOCK-Damrak 50
    Café STOCK- Hotel The Exchange
    Damrak 50
  • Sint Annendwarsstraat 3 A
    POP Trading Company
    Sint Annendwarsstraat 3
  • Niemeijer
    Gebr. Niemeijer
    Nieuwendijk 35
  • slide1
    Croque Madame
    Sint Annendwarsstraat 24
  • Paleis van de Weemoed OZVW 15
    Paleis van de Weemoed
    Oudezijds Voorburgwal 15
  • slide 19
  • slide 21
  • Mata Hari OZAW 22
    Mata Hari
    Oudezijds Achterburgwal 22
  • Hong Kong Kitchen-LN 25
    Hong Kong Kitchen
    Lange Niezel 25
  • slide 11
    Mata Hari
    Oudezijds Achterburgwal 22
  • Poké Perfect
    Poké Perfect
    Nieuwendijk 13
  • Okker Art Gallery VS 125
    Okker Art Gallery
    Vijzelstraat 125
  • COPA PH Kade 21
    COPA Football
    Prins Hendrikkade 20 B
  • Albert Heijn
    Albert Heijn
    Prins Hendrikkade 21
  • slide33
  • Quartier Putain OKP 4
    Quartier Putain
    Oudekerksplein 4

bij Gió Cucina Italiana serveren ze authentieke Italiaanse pasta

Bij Gió Cucina Italiana eet je zelfgemaakte pasta en tiramisu volgens familierecept.


Stefan Dwarswaard schreef voor het Parool een leuk artikeltje over onze nieuwste aanwinst het net geopende italiaanse restaurant Gió Cucina Italiana in de Sint Jacobsstraat 8.

 

Op de Nieuwendijk voeren toerisme, sportwinkels en wietlolly’s de boventoon. Maar in de Sint Jacobsstraat, een zijstraatje, is dit is niet het geval. Daar zit Gió Cucina Italiana, een restaurant dat gasten een echte Italiaanse ervaring wil geven. “Er zijn genoeg Italiaanse restaurants in Amsterdam die recepten aanpassen aan de Nederlandse smaak, bijvoorbeeld door carbonara te maken met roomsaus. Wij doen dat niet,” vertelt eigenaar, chef-kok en sommelier Giorgia Ozzano (34).

Het onder straatniveau gelegen restaurant heeft bakstenen muren. In de piepkleine keuken staat een grote houtoven, die wordt gestookt met beukenhout. In deze oven worden bijna alle gerechten bereid. “Ik heb geen temperatuurmeter: ik lees de temperatuur af door te kijken naar de gloed van de oven,” zegt Ozzano.

Op het menu staan drie pasta’s, vier hoofdgerechten en drie desserts, die per dag verschillen. De zelfgemaakte tiramisu (€6,50) is het enige vaste gerecht op de kaart. Ozzano: “De recepten heb ik van mijn moeder gekregen en zij heeft ze weer van mijn oma.” Het liefst bereidt Ozzano de gnocchi al pesto (€19). “Ik kom uit Genua en pesto alla genovese is mijn comfortfood.”

Alle ingrediënten zijn geïmporteerd uit Italië, behalve de mozzarella. Die maakt een Italiaanse kaasboer in Nederland. “Met Nederlandse melk, maar wel op de Italiaanse manier.”


Terug naar overzicht

Ons aanbod per mail ontvangen?
Meld je hieronder aan

Woningaanbod
Bedrijfsruimteaanbod